Skupština opštine Stanari: U opštinskoj kasi 6,72 miliona maraka

Bez autora
Dec 20 2015

Skupština opštine Stanari jednoglasno je usvojila u petak budžet za narednu godinu u iznosu od 6,72 miliona maraka. Načelnik opštine je izjavio da je budžet razvojno-socijalni, te da je 60 odsto novca proizvodno usmjereno, od čega je 4,3 miliona KM namijenjeno kapitalnim investicijama. On je dodao da će za modernizaciju lokalnih puteva biti izdvojeno 625.000 KM, a za podsticaje poljoprivredne proizvodnje 310.000 KM. Prema njegovim riječima 20 odsto budžeta namijenjeno je za društvene aktivnosti, a na plate zaposlenih svega 10 odsto.

Skupština opštine Stanari: U opštinskoj kasi 6,72 miliona marakaSkupština opštine Stanari jednoglasno je usvojila u petak budžet za narednu godinu u iznosu od 6,72 miliona maraka. Načelnik opštine Dušan Panić je izjavio da je budžet razvojno-socijalni, te da je 60 odsto novca proizvodno usmjereno, od čega je 4,3 miliona KM namijenjeno kapitalnim investicijama. Panić je dodao da će za modernizaciju lokalnih puteva biti izdvojeno 625.000 KM, a za podsticaje poljoprivredne proizvodnje 310.000 KM.

Prema njegovim riječima 20 odsto budžeta namijenjeno je za društvene aktivnosti, a na plate zaposlenih svega 10 odsto.

Primjedba opozicionih odbornika odnosila se na to da određene budžetske stavke nisu ravnomjerno raspoređena.

- Nismo bili zadovoljni povećanjem izdvajanja za političke partije na uštrb stavke za samozapošljavanje - kazao je odbornik PDP-a Dragomir Vidović.

Šef Kluba odbornika SDS-a u SO Stanari Željko Bajić ukazao je na to da se republički projekti na ovom području svrstavaju u okviru lokalnih kapitalnih investicija.

- Tražili smo u dijelu budžeta za socijalna davanja da se odrede kriterijumi po kojima će se dijeliti taj novac, jer nemamo Centar za socijalni rad - izjavio je Bajić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik